Баня

Създаване на минималистична баня у дома

Различните интериорни стилове си имат своите различни плюсове и минуси, но това, което има само минималистичният дизайн, определено, са неговите плавни линии, изяществото и усещането за простор. Този интериорен стил е особено приятен и подходящ за вашата баня. В случай че имате намерение да се нанасяте в ново жилище и искате да направите от него истински шедьовър, минималистичната баня би била доста добро решение за вас. Вижте как да създадете минималистична баня у дома:

Започнете с изчистен гранитогрес

Както вече казахме, изяществото в минималистичната баня се дължи най-вече и преди всичко на нейните семпли линии, които не са обезпокоявани от излишни натруфени декори или прекалено претенциозни с дизайна си мебели за баня. Затова и вашият гранитогрес в това помещение трябва да е максимално изчистен от към дизайн.

Заложете на хубави и луксозни мебели за баня

Тъй като броят им при този интериорен дизайн е оскъден, добре е да инвестирате във всяка една подробност на обзавеждането в банята максимално много. Всъщност, идеята на минималистичната баня е точно това: малко, но изключително качествено, оригинално или класическо. Тъй като банята обаче е по-специфично място, съветът ни е да не импровизирате много, а напротив – да предпочете класическото пред уникалното, когато става въпрос за мебели за баня.

Неутрални цветове със свеж акцент

Последно, но не по важност, обърнете особено внимание на цветовата гама в банята, ако тя ще бъде минималистична. Добре е основата да бъде преобладаваща и тя да следва или земен тон или неутрален като сивото, черното, бялото. Постният ефект обаче трябва да се стопира с един-единствен акцент в ярък цвят. Този цвят може да бъде какъвто си поискате, когато става въпрос за минималистичен дизайн, но при банята е препоръчително да изберете нещо метафорично свързващо се с нейната основна функция, а именно зелено, синьо, може би жълто, а защо не и пастелно розово или лилаво. При всички случаи, не смесвайте много цветове, а акцентът в ярък тон отредете на ключов елемент като душ кабини, шкаф в центъра на цялостното обзавеждане, килимчето за банята, та дори и висящите от закачалката ви на вратата хавлиени кърпи или други подобни принадлежности, типични за банята.

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *