Баня

Колко са важни елементите за съвременната баня?

Стилното обзавеждане за баня изисква не само средства и по-нестандартен вкус, но и щателно и внимателно следене на съвременни модни тенденции от областта на интериорния дизайн. Когато избираме мебели за баня, най-често посещаваме големи шоу руми, за да добием представа как точно изглежда модерната баня в точно този момент, кои са новите дизайнерски трендове, методи за подредба, декорации и актуални цветове. Вместо да го правите и сега обаче, ние ще ви спестим разходката до такъв шоу рум, като ви посочим директно и наготово главните и основните елементи на съвременната модерна баня:

Цветът...

Бялата баня е всичко друго, но и не модерна. Тя е твърде банална, обичайна и често срещана. Същото можем да кажем и за класическото жълто, както и за стандартните бежови мебели за баня, комбинирани със златист гранитогрес. Вие ще имате желаната и мечтана модерна баня само ако успеете да излезете от тези банални рамки на стандартното. Заложете на черното, наситено лилавото, бебешко розовото, а защо не и бледо резедаво!

Декор?

Дори банята се нуждае от декор! Не може една стая да изглежда актуално, ако в нея няма поне малко украса. Орнаментиката обаче трябва да е оригинална, за да бъде банята оригинална. Помислете за произведение на изкуството – без значение под каква форма е – както и за нестандартен предмет, който по принцип не може да присъства в тази стая или в дома изобщо. Така например, вашата скучна баня ще се превърне в невероятна стая, излязла сякаш от луксозен 5-звезден хотел с колело в средата, декоративна китара, кресло…

Пода

Подът е основен елемент в банята и не е редно да го подминавате, когато създавате за стаята нов, модерен и по-освежен от преди облик. Ако държите на лукса и разкоша, с лъскав гранитогрес можете да ги постигнете от раз! Но ако искате да създадете наистина ексцентрична обстановка – например, в стил селска провинциална баня, заложете на обикновена мозайка от плочки или дори на гладка подова повърхност.

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *